juliabobeck.blogg.se

Moodboard: Min identitet på sociala medier

Publicerad 2014-09-24 17:55:00 i Medieproduktion,

De senaste 2 veckorna har vi i medieproduktionen jobbat med ett projekt där vi skulle skapa en moodboard som speglar hur vi väljer att visa upp oss på sociala medier. Personligen tycker jag att det här har varit ett väldigt roligt projekt, jag kom snabbt på vad jag ville göra och allt bara flöt på. Att få jobba med ett projekt som involverar en av mina favorit sysselsättningar har gjort det roligare och jag har känt mig motiverad att jobba hemma med det, något jag aldrig trodde att jag skulle säga om en läxa. I det här inlägget kommer jag visa hur jag gått från skiss till färdig produkt.
 
Detta är min första skiss som jag sen valde att utgå från när jag skapade min moodboard. Anledningen till att jag valde att ha ett träd och natur som bas är för att kolla sociala medier ligger i min natur och är något jag gör dagligen. Jag tog sen och lekte lite med tanken kring hur jag kunde föra in mina sociala aktiviteter i bilden så att de passar med temat och det var detta jag kom fram till. Nedan kan ni se hur det färdiga resultatet blev och en mer ingående beskrivning om hur jag resonerade kring placeringen av objekten. 
 
 
Som jag nämnde ovan så tyckte jag att naturen var en bra bas och specielt ett träd att bygga på med saker runt. App symbolerna som vilar i trädkronan representerar frukter och Instagram symbolen är själva hjärtat i det hela. Eftersom att instagram blev fokuset på själva trädet tyckte jag att det skulle bli passande att använda deras symbol för en like vilket är röda hjärtan. Jag placerade då dem i trädet för att representera löv. Runt trädet har jag lagt saker som visar på vad jag gör på olika mina olika sociala medier som t.ex på youtube visar jag hur jag är intresserad av skönhet och allt som hör där till men att jag inte lägger upp något eget. Där är jag mer av en åskådare medan på instagram kan man se att jag lägger upp väldigt mycket bilder och ofta. Så som ni ser så har jag modifierat min idé lite från min skiss, jag valde att skippa hunden och blomman som fanns med från början men la istället dit bilder på mina profiler för att förtydliga vilket sätt jag är aktiv. 
 
 Här kan ni se den skissen som inte blev verklighet, eller ja verklighet på photoshop iallafall. Detta är en spinn-off på min första skiss. Jag satte ihop alla mina appars symboler till ett måln förutom instagram appen som jag valde att placera på trädets stam som en slags efterliknelse av det steriotypiska ugglehålet i träd. En av mina instagram bilder blev tillplattad för att den skulle föreställa en picknikfilt. Instagrams "gilla" hjärtan bildar trädets krona av löv. Kontentan av det hela är att jag ville sätta in de olika sociala mediernas symboler i bilden för att de skulle passade in i temat och så ville jag också blanda in de olika sakerna som representerar medierna så som facebooks tummen upp symbol och instagrams gilla hjärtan.   
 
Feedback och självutvärdering:
På redovisningen fick jag tipset om att jag borde framhäva mer tydligt vad jag gjorde på t.ex. Facebook. Så hade jag haft mer tid hade jag antagligen lagt in en till kärmdump på min facebook sida där jag visar på att jag dels är ny på facebook, att jag mest gillar och delar inlägg och chattar med folk men gör inga direkt egna inlägg. 
Over all är jag nöjd med mitt sluresultat men skulle definitivt kunna tänka mig att lägga till det där om facebook och kanske jobba llite mer på placeringarna av bilderna. När det kommer till de tre punkterna med vad som skulle finnas på moodboarden så tycker jag att jag definitivt fick fram vilka sociala medier som jag använder men att jag skulle kunna vara lite mer tydlig med vad jag gör där. Jag tog bara med ordentliga bilder från tre av mina sociala medier men det är också de tre medierna som jag använder flitigast. Sen tycker jag att på de medierna som jag visade mer noga så visade jag upp vem jag är där på ett tydligt sätt. Så ja, jag skulle säga att jag fick fram känslan för syftet med projektet men att om mer tid fanns tillgänglig så skulle jag jobbat mer med mina andra medier.
//Julia B

Om

Min profilbild

Julia

En tjej på 19 år med ett brinnande intresse för foto. Utöver det så älskar jag mode i all dess form. Jag kommer dela med mig av min vardag, tips och funderingar. Helt enkelt en blogg med blandat innehåll. Jag hoppas att ni kommer hit för att stanna och ta del av min lilla bit av cyberrymden. Vi ses och vi hörs!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela